Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 l | Vatten | |
400 g | Potatis för Mos | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Purjolök | |
2 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Bönhummus | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
Tillbehör | ||
190 g | Knäckebröd |
Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och grovhacka vitlök.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, purjo och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och vinäger. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt soppan puttra under lock ca 15 min.
Bönhummus: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala vitlöken och skölj persiljan. Mixa samman alla ingredienser med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med bönhummus på knäckebröd.
Näringsvärde: 420 kcal, 12 g protein, 15 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel