Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
240 g | Bacon Skivat | |
320 g | Tagliatelle | |
50 g | Grana Padano | |
220 g | Haricot Verts Fryst | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Tomatsås | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad oregano | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Honung | |
380 g | Krossade Tomater | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 msk | Basilika - fryst | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med chiliflakes, oregano och basilika i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock. Smaka av med lite salt och peppar.
Tillbehör: Strimla baconet och fräs det knaprigt i en panna utan fett.
Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.
Skölj och skär gurkan i stavar.
Skölj och finhacka persilja och riv osten.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Strö över bacon, riven ost och persilja. Servera med haricots verts och gurkstavar.
Näringsvärde: 658 kcal, 26 g protein, 31 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria