Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Nudlar, grönsaker, räkor | ||
| 250 g | Shiitake-svamp | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 500 g | Handskalade Räkor | |
| 250 g | Glasnudlar | |
| 1 st | Lime | |
| 300 g | Pak choi | |
| 180 g | Böngroddar | |
| Buljong | ||
| 20 g | Citrongräs Färsk | |
| 2,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 1 l | Vatten | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Färsk ingefära, skivad | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong | |
| 2 msk | Tamarisoja | |
| Topping | ||
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök och chili någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten och sätt åt sidan.
Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvamp. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft och ev lite mer salt.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsaker och toppa med räkor, böngroddar, koriander och skivad röd chili.
Näringsvärde: 472 kcal, 37 g protein, 5 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

439,50 kr /kg

38,42 kr /kg

373,53 kr /kg

107,80 kr /kg

52,66 kr /kg

164,75 kr /kg

133,06 kr /kg

519,00 kr /kg

99,75 kr /l

198,00 kr /kg

139,75 kr /kg

219,80 kr /l

26,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

217,27 kr /kg

3,99 kr /l