Snabb asiatisk biffsallad
Mari Bergman

Snabb asiatisk biffsallad

20 minEnkelt
560,70 kr
4 portioner99,70 kr per portion
Lättlagad nudelsallad med grönsaker, mynta och rostade jordnötter som toppas med skivad ryggbiff. Gott till både vardag och helg! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
5 mskRapsolja
1 tskChiliflakes
4 mskJapansk soja
1 mskVitvinsvinäger
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskFärsk ingefära
Köp hem
200 gGlasnudlar
1 stMynta - färsk
100 gJordnötter Rostade
300 gRaw slaw
800 gRyggbiff
Instruktioner
1

Salta och peppra köttet ordentligt på båda sidor.

2

Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla och blanda med raw slaw i en skål. Grovhacka jordnötterna.

3

Mixa samman riven ingefära, 0.5 kruka mynta, chiliflakes, japansk soja, vitvinsvinäger och rapsolja till en dressing.

4

Hetta upp en stekpanna/grillpanna med smör och stek köttet på hög värme ca 1-2 min/sida. Ös smöret i pannan över köttet medan det steks. Sänk värmen och låt köttet steka klart. Lyft över köttet på en skärbräda och låt det vila i 2 min innan du skär det i skivor.

5

Ta fram fyra halvdjupa tallrikar och fördela nudelblandningen i botten. Toppa med skivad biff, jordnötter och myntablad. Ringla över dressingen. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir