Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
65 g | Ruccolasallat | |
Risotto | ||
1 l | Vatten | |
2 tsk | Tryffelolja | |
2 dl | Vitt vin | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
300 g | Arborioris | |
1 krm | Salt Fint | |
50 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Parmesanost | |
Svamp | ||
2 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Ostronskivling | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Persilja - färsk |
Risotto: Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt.
Hetta upp olja i en bred kastrull/stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.
Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan.
Svamp: Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar.
Risotto: Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av.
Näringsvärde: 523 kcal, 16 g protein, 21 g fett, 71 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta