Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsa | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Kvisttomater | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron | |
Tillbehör | ||
480 g | Pitabröd | |
100 g | Salladsmix | |
Burgare | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
380 g | Svarta Bönor | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Kidneybönor | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Bakpulver |
Sätt ugnen på 175 grader.
Burgare: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och grovhacka lök och vitlök. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 st burgare med vattensköljda händer och lägg i en smord ugnsfast form. Pensla lite olja över burgarna och sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och bönburgare. Ät och njut.
Näringsvärde: Kcal: 522 kcal, 22 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens