Biskiver med daim

Biskiver med daim

5 minEnkelt
206,60 kr
1 portion144,48 kr per portion
Biskvin ligger på min topp-tre-lista när det gäller kondisbitfavoriter. Och det är så roligt och enkelt att förnya den med andra smaksättningar och toppingar. Just dessa biskvier har strykande åtgång hemma vid vårt fikabord.

Fyllning
250 gMat & Bak Smör
168 gDaim
1 tskVaniljsocker
1 stÄgg
3,5 dlFlorsocker
Topping
56 gDaim
300 gChokladkaka Ljus
Bottnar
300 gMandelmassa
1 stÄgg
1,5 dlStrösocker
Instruktioner
1

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita (spara äggulan till fyllningen) och socker.

Spritsa eller klicka ut smeten till bottnar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Bottnarna ska få lite färg, men fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och lossa dem sedan från pappret.

Hacka daimen och vispa ihop daimen, äggulan och övriga ingredienser till fyllningen till en jämn kräm i en bunke. Bred ut ett lager smörkräm på ”undersidan” (sidan som har legat mot pappret) av varje biskvibotten. Låt biskvierna stå i kylskåp eller frys i minst 1 timme.

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något. Doppa biskvierna hastigt i chokladen, låt dem rinna av lite och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Strö genast över lite knäckströssel eller daimkross och låt stelna i kylskåp. Serveras rumsvarma. Kan frysas.

”Baka med godis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Fotografi: Ulrika Pousette

Bild:

Ulrika Pousette