Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Avokado | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
2 msk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Salt | |
5 st | Nektarin | |
200 g | Getost, Chevre | |
250 g | Färsk bladspenat | |
2 msk | Citron, ca 0,5 st citron | |
1 st | Granatäpple |
Halvera och kärna ur nektarinerna och pensla dem med lite olja och honung.
Grilla nektarinerna på låg värme i grillpanna eller på indirekt värme på grillen så att de blir mjuka och saftiga och får fin färg.
Skölj spenaten, skiva avokadon och rödlöken och blanda allt på ett fint fat och lägg över de varma nektarinerna.
Smula över getosten. Pilla ur granatäppelkärnor i bitar och lägg över salladen. Salta, peppra, ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med att dutta över lite honung och strössla med färsk mynta.
NJUT med öga och gom.
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Bokes ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Bild:
Erica Wessman
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1