Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
800 g | Rödbetor | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
75 g | Valnötter | |
390 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
100 g | Salladsmix | |
200 g | Getost, Chevre | |
250 g | Körsbärstomater | |
2 st | Rödlök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sallad: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Skala rödlöken och skär i klyftor. Skölj och halvera tomaterna. Tillsätt till rödbetorna efter ca 15 min. Ringla över lite extra olja och sätt in i ugnen igen.
Sila av linserna och skölj noggrant under kallt vatten. Skölj salladen.
Rosta valnötterna hastigt på medelhög värme i en torr panna. Ringla över honung och ta bort från plattan.
Dressing: Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg upp på ett fat. Blanda upp med linser, sallad och dressing. Toppa med smulad getost och honungsrostade valnötter.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 707 kcal, 26 g protein, 42 g fett, 49 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1