Gå vidare till huvudinnehåll
Papaya & Coconut Cookie
Kokbok

Papaya & Coconut Cookie

30 minEnkelt
366,20 kr
4 portioner 21,12 kr per portion
Här använder jag bovetemjöl som är proteinrikt, naturligt glutenfritt och innehåller B-vitaminer, kalium, järn, kalk, magnesium och fibrer. Som sötning använder jag kokossocker som har betydligt lägre inverkan på blodsockret än vitt socker, och det smakar dessutom lite karamellaktigt. Kokosolja är en kallpressad olja med många hälsofördelar som inte förstörs av upphettning. Så baka loss och känn hur kroppen njuter lika mycket som smaklökarna!

1 dlKokosolja
1 stÄgg
1 tskBakpulver
1,5 dlHavregryn
2,5 dlBovetemjöl
1 dlPapaya Torkad
1 krmVaniljpulver
0,5 dlRiven kokos
Instruktioner
1

ca 15 cookies:

Värm ugnen till 175°. Vispa ihop kokossocker, ägg, kokosolja och vanilj. Blanda torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten. Använd 2 matskedar smet per kaka och forma bollar som placeras på bakplåtspapper med ungefär 3 cm mellanrum. Platta ut bollarna till ”cookies” med en gaffel. Baka 15-17 minuter i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna en stund på plåten och överför dem sedan till galler där de får svalna helt. Förvara i lufttät burk.