Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Havreris, (3 dl) | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Citron - Eko | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
150 g | Grönkål | |
2 krm | Salt | |
Kycklinggratäng | ||
1 msk | Herbes de Provence | |
75 g | Riven Ost | |
600 g | Kycklingfile | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Senap Skånsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
2 msk | Kycklingfond | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kycklinggratäng: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Stek dem i en panna med lite olja och smör så att de får en fin stekyta. Lägg filéerna i en ugnsfast form
Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över kycklingen.
Vispa ihop senap, grädde, creme fraiche, kycklingfond, örtkrydda, riven vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Fräs samman tinade ärtor och grönkål hastigt i lite olja i en stekpanna. Häll upp i en skål och riv över citronskal och krydda med salt.
Servera gratängen med ris och gröna ärtor med grönkål.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svenskt Havreris 1kg Frebaco
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste