Asiatisk portabelloburgare med edamamekräm och röd currydressing
Mari Bergman

Asiatisk portabelloburgare med edamamekräm och röd currydressing

45 minEnkelt
315,45 kr
4 portioner50,43 kr per portion
Saftig vegetarisk burgare med asiatiska smaker. Den picklade gurkan går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylen. Tips! Tina edamamebönorna i kylen över natten.

Burgare
2 mskJapansk soja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRomansallat
344 gHamburgerbröd
2 tskFärsk ingefära
560 gPortabellosvamp
1 mskRapsolja
150 gCheddarost i Skivor
Edamamekräm
3 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stMynta - färsk
250 gEdamamebönor
1 stCitron
3 krmSalt Fint
Röd currydressing
2 krmSalt Fint
1 dlMajonnäs
2 tskRöd Currypasta
Ingefärspicklad gurka
1 tskStrösocker
1 tskFärsk ingefära
0,5 tskSalt Fint
2 mskVatten
0,5 stGurka
1 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Ingefärspicklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.

3

Burgare: Lägg svampen i en ugnsfast form.

4

Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen. Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.

5

Edamamekräm: Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

6

Röd currydressing: Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.

7

Burgare: Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp. Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.

8

Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.

9

Montering: Bred dressing på varje underdel av bröden. Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar. Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden. Ät och njut!

Näringsvärde: 823 kcal, 26 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir