Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
2 msk | Japansk soja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Romansallat, 0,5 st | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
560 g | Portabellosvamp | |
1 msk | Rapsolja | |
150 g | Cheddarost i Skivor | |
Edamamekräm | ||
3 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mynta - färsk | |
250 g | Edamamebönor | |
130 g | Citron, 1 st | |
3 krm | Salt Fint | |
Röd currydressing | ||
2 krm | Salt Fint | |
1 dl | Majonnäs | |
2 tsk | Röd Currypasta | |
Ingefärspicklad gurka | ||
1 tsk | Strösocker | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
2 msk | Vatten | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Vitvinsvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Ingefärspicklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.
Burgare: Lägg svampen i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen. Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.
Edamamekräm: Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Röd currydressing: Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.
Burgare: Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp. Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.
Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.
Montering: Bred dressing på varje underdel av bröden. Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar. Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden. Ät och njut!
Näringsvärde: 823 kcal, 26 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
2 Svamp Portabello Klass1 280g
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko