Citronpasta med broccoli och krispig grönkål
Mari Bergman

Citronpasta med broccoli och krispig grönkål

20 minEnkelt
166,60 kr
4 portioner22,37 kr per portion
Den perfekta vegetariska rätten att laga när du vill ha en snabb lunch eller middag. Nykokt pasta blandas med krämig broccolisås och toppas med rostad grönkål, citron och gräslök.

250 gBroccoli
2 dlVatten
0,5 stGräslök - färsk
400 gGnocchi
1 tskProvencalska Örter
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
60 gSalladslök
125 gGrönkål
1 stBakplåtspapper
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 stCitron
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka upp saltat vatten till pastan.

3

Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt och blanda om. Rosta grönkålen i ugnen i ca 10 min.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Dela broccolin i mindre buketter. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och salladslök med provencalska örter, salt och peppar i 2-3 min.

6

Tillsätt pastavatten och creme fraiche till broccolin i pannan och låt det fräsa ihop.

7

Sila av pastavattnet och blanda pastan med broccolisåsen. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och finhackad gräslök till pastan. Smaka av med ev. mer salt och peppar.

8

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den rostade grönkålen. Ät och njut!

Näringsvärde: 577 kcal, 17 g protein, 20 g fett, 79 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir