Potatisomelett med krispig bacon
Mari Bergman

Potatisomelett med krispig bacon

30 minEnkelt
211,60 kr
4 portioner16,65 kr per portion
En snabb potatisomelett med krispigt bacon. Koka gärna potatis till din omelett någon dag innan så går det på ett kick att trolla fram dagens middag. Fler omelettrecept: Ugnsomelett med svampstuvning, Omelett med ost och kalkon

Tillbehör
300 gVanliga morötter
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
Omelett
0,5 stGul lök
1 tskSalt Fint
1 stBroccoli Färsk
400 gPotatis Fast
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskBasilika - torkad
2 dlMellanmjölk
2 mskOlivolja
140 gBacon Skivat
5 stÄgg
Instruktioner
1

Omelett: Skölj, skiva och koka potatisen i saltat vatten ca 10 min om du inte redan har färdigkokt.

2

Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Skala och grovhacka löken.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs broccoli och lök lite gyllene. Tillsätt potatisen och fördela allt jämt i pannan. Sänk värmen till medelvärme.

4

Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar i en bunke. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.

5

Lägg baconskivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt och rosta i ugnen ca 5 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun och krispig yta.

6

Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg upp i en skål och servera till potatisomeletten.

Näringsvärde: 459 kcal, 21 g protein, 27 g fett, 31 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd