Gå vidare till huvudinnehåll
Potatisomelett med krispig bacon
Mari Bergman

Potatisomelett med krispig bacon

30 minEnkelt
202,25 kr
4 portioner 19,81 kr per portion
En snabb potatisomelett med krispigt bacon. Koka gärna potatis till din omelett någon dag innan så går det på ett kick att trolla fram dagens middag. Fler omelettrecept: Ugnsomelett med svampstuvning, Omelett med ost och kalkon

Tillbehör
300 gVanliga morötter
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
Omelett
0,5 stGul lök
1 tskSalt
1 stBroccoli Färsk
400 gPotatis Fast
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskBasilika - torkad
2 dlMellanmjölk
2 mskOlivolja
140 gBacon Skivat
5 stÄgg
Instruktioner
1

Omelett: Skölj, skiva och koka potatisen i saltat vatten ca 10 min om du inte redan har färdigkokt.

2

Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Skala och grovhacka löken.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs broccoli och lök lite gyllene. Tillsätt potatisen och fördela allt jämt i pannan. Sänk värmen till medelvärme.

4

Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar i en bunke. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.

5

Lägg baconskivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt och rosta i ugnen ca 5 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun och krispig yta.

6

Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg upp i en skål och servera till potatisomeletten.

Näringsvärde: 459 kcal, 21 g protein, 27 g fett, 31 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd