Gå vidare till huvudinnehåll
Omelett med ost och kalkon
Mari Bergman

Omelett med ost och kalkon

15 minEnkelt
151,35 kr
2 portioner 20,57 kr per portion
En matig omelett med ost, kalkon och tomat blir en riktigt bra start på dagen. Servera den med en kopp kaffe eller te. Fler omelettrecept: Korvomelett Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

0,5 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
0,5 dlMellanmjölk
2 krmSalt
0,5 stRödlök
80 gKalkon Pålägg
3 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
30 gRiven Ost
Instruktioner
1

Omelett: Strimla kalkon och skala och finhacka lök. Halvera tomater. Fräs kalkonen och löken i olja i ca 1 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och tillsätt äggstanningen i pannan. Dra med en gaffel längs sidorna in mot mitten. Tillsätt tomaterna och sänk värmen. Låt omeletten steka klart i ca 5 min. Tillsätt riven ost mot slutet.

2

Lägg upp omeletten på en skärbräda och servera med en kopp the eller kaffe.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 298 kcal, 27 g protein, 18 g fett, 6 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir