Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
1 st | Rödlök | |
2 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Vatten | |
0,5 st | Lime | |
Tillbehör | ||
185 g | Tacochips | |
30 g | Salladsmix | |
Pulled lax | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Vatten | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
300 g | Färsk laxfilé | |
3 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
Tropisk salsa | ||
2 st | Salladslök | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
1 st | Passionsfrukt |
Sätt ugnen på 175 grader.
Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.
Pulled lax: Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.
Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 minuter.
Tropisk salsa: Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och sallad.
Näringsvärde: 708 kcal. 35 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria