Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
65 g | Ruccolasallat | |
1 st | Tomater | |
Tomatsås | ||
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
390 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Auberginerullar | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 st | Aubergine |
Auberginerullar: Värm ugnen till 180 grader.
Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 7 min så att auberginen mjuknar och får lite färg.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.
Auberginerullar: Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 g av fetaosten jämnt över varje skiva.
Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.
Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.
Näringsvärde: 420 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana