Gå vidare till huvudinnehåll
Bao´s med pulled beef, spetskål, kantareller och syrat äpple
Mari Bergman

Bao´s med pulled beef, spetskål, kantareller och syrat äpple

6 tEnkelt
556,00 kr
10 portioner24,38 kr per portion
Bao´s med pulled beef, spetskål, kantareller och syrat äpple.

Pulled beef
0,25 tskChilipulver
250 gHögrev
1 mskRapsolja
3 krmSvartpeppar
50 gAprikoser Torkade
1 dlVatten
1 tskVitvinsvinäger
0,5 tskSalt Fint
0,25 mskPaprikakrydda
1 mskJapansk soja
0,5 mskHonung Flytande
0,25 tskAnis
0,25 tskFänkål Krydda
1 klyftaVitlök Vanlig
Kantareller
2 krmFlingsalt
20 gSmör
150 gKantareller
0,5 krmSvartpeppar
Ingredienser
400 gBuns
0,5 stGul lök Eko
Spetskål
3 krmFlingsalt
2 mskGrekisk Yoghurt
500 gSpetskål
0,5 tskHonung Flytande
1 stCitron - Eko
1 krmSvartpeppar
1 mskRapsolja
Topping
1 mskKrasse
Syrat äpple
0,5 dlÄttiksprit
1 dlStrösocker
1 stSvenska Äpplen
2 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 125 grader. Blötlägg aprikoserna i minst 15 min.

2

Pulled beef: Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala och skiva löken och lägg över köttet.

3

Marinad: Mortla samman paprikapulver, chilipulver, anisfrön, fänkålsfrön, salt och peppar.

4

Mixa blötlagda aprikoser, 1 dl av vattnet från blötläggningen, rapsolja, soja, honung, vitvinsvinäger, skalad vitlöksklyfta och kryddblandningen till en marinad i en matberedare. Häll marinaden över köttet grytan och lägg på locket. Tillaga köttet mitt i ugnen i ca 6 timmar.

5

Dra isär köttet med en gaffel och blanda om ordentligt med såsen.

6

Spetskål: Värm ugnen till 200 grader.

7

Dela spetskålen på mitten och gnid in snittytorna med olja. Grilla snittytorna i en grillpanna/grill så att spetskålen får en hårt grillad yta.

8

Lägg över spetskålshalvorna med snittytan upp på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30 min. Ta ut spetskålen och låt den svalna. Strimla kålen och lägg i en bunke. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.

9

Kantareller: Putsa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.

10

Syrat äpple: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna. Tärna äpplet smått och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och låt stå 1 tim. Sila av lagen strax innan servering.

11

Bao´s: Hetta upp vatten i en kastrull och ställ en bambulåda över kastrullen. Lägg i så många bröd som får plats och ånga bullarna i ca 5 min.

12

Servering: Fyll bröden med spetskål, pulled beef och kantareller. Toppa med lite syrat äpple och klipp över krasse.

Bild:

Lina Eriksson