Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
0,5 dl | Strösocker | |
2 st | Rödlök | |
3 dl | Vatten | |
2 krm | Salt Fint | |
1 dl | Ättika | |
Tillbehör | ||
1 st | Romansallat | |
320 g | Tortilla | |
0,5 st | Gurka | |
Vegetariska texmexjärpar | ||
1 msk | Grönsaksbuljong | |
850 g | Sojafärs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
40 g | Taco Kryddmix Original | |
Chilidressing | ||
1 dl | Creme Fraiche | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Chilisås | |
1 krm | Salt Fint |
Värm ugnen till 175 grader.
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Sjud upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över löken. Plasta och låt löken stå och dra till servering.
Vegetariska texmexjärpar: Blanda den tinade färsen med riven vitlök, tacokrydda och grönsaksbuljong.
Forma 8 järpar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna runt om så att de får fin färg. Lägg över järparna på ett ugnsfast fat och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Chilidressing: Blanda creme fraiche med chilisås och honung. Smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått.
Montering: Värm tortillabröden om du vill ha de lite varma. Fyll varje tortillabröd med sallad, gurka, en järp och picklad rödlök. Ringla över lite chilidressing. Vik ihop och ät meddetsamma.
Näringsvärde: 829 kcal, 47 g protein, 32 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel