Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lemon posset | ||
3 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Citron | |
1 dl | Strösocker | |
Topping | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 dl | Valnötter | |
1 msk | Honung Flytande | |
125 g | Hallon Färska | |
100 g | Jordgubbar Färska | |
0,25 st | Mynta - färsk |
Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.
Tvätta citronen och riv skalet. Pressa citronsaft i en skål så att du får ca 3 msk.
Ta grädden från värmen och tillsätt de rivna citronskalet och citronsaften under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.
Häll gräddblandningen i 4 glas och låt stå kallt i minst 10 timmar men gärna över natten.
Rosta valnötterna i en torr panna med lite salt. Tillsätt honung och blanda om. Ta av från plattan.
Dekorera lemon posset med de karamelliserade nötterna, färska bär och myntablad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel