Gå vidare till huvudinnehåll
Lemon posset med bär och karamelliserade nötter
Mari Bergman

Lemon posset med bär och karamelliserade nötter

10 minEnkelt
174,40 kr
4 portioner22,50 kr per portion
Ljuvlig dessert på 3 ingredienser som endast tar 10 min att tillaga (10 tim i kyl). Dekorera med valfri topping. Här har vi toppat med bär och karamelliserade nötter. Servera till midsommar eller varför inte som en del av en nyårsmeny!

Lemon posset
3 dlVispgrädde
2 mskCitron
1 dlStrösocker
Topping
1 krmSalt Fint
1 dlValnötter
1 mskHonung Flytande
125 gHallon Färska
100 gJordgubbar Färska
0,25 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.

2

Tvätta citronen och riv skalet. Pressa citronsaft i en skål så att du får ca 3 msk.

3

Ta grädden från värmen och tillsätt de rivna citronskalet och citronsaften under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.

4

Häll gräddblandningen i 4 glas och låt stå kallt i minst 10 timmar men gärna över natten.

5

Rosta valnötterna i en torr panna med lite salt. Tillsätt honung och blanda om. Ta av från plattan.

Dekorera lemon posset med de karamelliserade nötterna, färska bär och myntablad.

Bild:

Nurlan Emir