Grekiska biffar med fruktig sallad och örtdressing
Mari Bergman

Grekiska biffar med fruktig sallad och örtdressing

40 minEnkelt
398,50 kr
4 portioner30,43 kr per portion
Vad sägs om gudomligt goda grekiska biffar smaksatta med fetaost och basilika? Till dem får du göra en fruktig och fräsch sallad på mathavre, spenat och nektariner samt en mild och god örtdressing. En rätt som även passar perfekt i picknickkorgen om vädret bjuder på sol.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
35 gFärsk bladspenat
1 tskVit balsamvinäger
2 dlMathavre
2 stNektarin
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskSenap
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
Örtdressing
1 krmSalt Fint
0,5 dlVatten
1 tskHonung Flytande
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Sallad: Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Spola det sedan kallt genom en sil.

2

Skala och skiva löken tunt. Skölj spenaten och skölj och skiva nektarinerna tunt.

3

Biffar: Blanda färsen med ägg, senap, salt, svartpeppar och torkad basilika i en bunke. Smula i fetaost, blanda om och forma 8 biffar.

4

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Örtdressing: Mixa ihop creme fraiche, vatten, honung, persilja samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Sallad: Blanda mathavret med rödlök, spenat och nektariner på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med lite salt och peppar. Servera biffarna med din fruktiga sallad och örtdressing.

Näringsvärde: 749 kcal. 40 g protein, 41 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist