Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
35 g | Färsk bladspenat | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 dl | Mathavre | |
2 st | Nektarin | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Fetaost | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Senap | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
Örtdressing | ||
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Citron |
Sallad: Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Spola det sedan kallt genom en sil.
Skala och skiva löken tunt. Skölj spenaten och skölj och skiva nektarinerna tunt.
Biffar: Blanda färsen med ägg, senap, salt, svartpeppar och torkad basilika i en bunke. Smula i fetaost, blanda om och forma 8 biffar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Örtdressing: Mixa ihop creme fraiche, vatten, honung, persilja samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Blanda mathavret med rödlök, spenat och nektariner på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med lite salt och peppar. Servera biffarna med din fruktiga sallad och örtdressing.
Näringsvärde: 749 kcal. 40 g protein, 41 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel