Gå vidare till huvudinnehåll
Festlig tacopaj med grönsallad
Mari Bergman

Festlig tacopaj med grönsallad

45 minEnkelt
302,65 kr
4 portioner 34,31 kr per portion
Festlig tacopaj med egengjord tacokrydda, gör gärna pajdegen en dag i förväg så går det lite fortare vid tillagningen.

Pajdeg
2 dlVetemjöl
100 gSmör
2 mskVatten
Tacofärs
1 stGul lök
500 gNötfärs
1 mskOlivolja
1 dlVatten
Kryddmix
1 tskChiliflakes
2 tskSpiskummin
1 tskSalt
1 tskStrösocker
1,5 tskTorkad oregano
2 tskPaprikakrydda
Topping
150 gRiven Gratängost
200 gKvisttomater
2 dlCreme Fraiche Paprika & Chili
Sallad
2 mskOlivolja
0,5 stIsbergssallat
1 mskVinäger
1 stGul Paprika
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2

Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den helt genomstekt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.

3

Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.

4

Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

5

Sallad: Skölj och strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.

Näringsvärde: 679 KCAL 26 G PROTEIN 37 G FETT 51 G KOLHYDRATER

Bild:

Sanna Livijn Wexell