Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Delikatesspotatis | |
2 krm | Salt Fint | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Sparris Färsk | |
Tomatsås | ||
2 msk | Farinsocker | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
390 g | Krossade Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
Marinad | ||
3 msk | Japansk soja | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Honung Flytande | |
600 g | Fläskkarré Skivor |
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta färskpotatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min beroende på hur stora potatisarna är.
Marinad: Blanda ihop soja, honung, sambal oelek, olja och pressade vitlöksklyftor i en stor skål. Lägg ner köttskivorna och marinera ca 15 min.
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop i en liten skål: farinsocker, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och svartpeppar. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med kryddblandningen under omrörning på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger och tomatpuré och blanda runt. Slå på krossade tomater och mixa såsen slät med en stavmixer. Låt såsen puttra på svag värme tills det är dags för servering. (Har du worcestershiresås hemma kan du tillsätta lite i såsen så får du lite mer barbecuesmak.)
Ta upp köttet ur marinaden och stek eller grilla det på varje sida tills köttet är helt genomstekt.
Tillbehör: Skär bort nedersta delen av sparrisen och lägg dem på grillen eller sjud i lite lättsaltat vatten 1-2 min. Grillar du, kan du pensla både kött och sparris med resterande av marinaden.
Näringsvärde: 714 KCAL 36 G PROTEIN 33 G FETT 65 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Soja Japansk 150ml Spicefield
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel