Chokladtryffel med havssalt
Kokbok

Chokladtryffel med havssalt

3 tEnkelt
275,60 kr
10 portioner17,05 kr per portion
Receptet räcker till ca 70 stycken tryfflar.

3 mskGlykossirap
600 gLjus Blockchoklad
1,5 dlStrösocker
0,5 mskHavssalt
100 gMat & Bak Smör
250 gMörk Blockchoklad
5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Hacka chokladen. Smält choklad och smör över vattenbad. Koka upp grädde och salt.

2

Koka socker och glykos till 105 grader. Slå i grädden och låt koka ihop ca 2 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Häll det sedan över den smälta chokladen och vispa samman.

3

Fodra en form med plast och häll i tryffelsmeten. Ställ i kyl och låt stå i ca 2 timmar. Skär i kuber och pudra med kakaopulver. Strö på lite salt vid serveringen.

4

Mörk choklad fungerar fint med salt. Det kan tyckas som en ovanlig kombination, men saltet ger chokladen ännu mer smak.

Bild:

Niklas Bernstone