Chokladtryffel med havssalt

Chokladtryffel med havssalt

3 tEnkelt
277,60 kr
10 portioner17,15 kr per portion
Receptet räcker till ca 70 stycken tryfflar.

3 mskGlykossirap
600 gLjus Blockchoklad
1,5 dlStrösocker
0,5 mskHavssalt
100 gMat & Bak Smör
250 gMörk Blockchoklad
5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Hacka chokladen. Smält choklad och smör över vattenbad. Koka upp grädde och salt. Koka socker och glykos till 105 grader. Slå i grädden och låt koka ihop ca 2 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Häll det sedan över den smälta chokladen och vispa samman.

Fodra en form med plast och häll i tryffelsmeten. Ställ i kyl och låt stå i ca 2 timmar. Skär i kuber och pudra med kakaopulver. Strö på lite salt vid serveringen.

Mörk choklad fungerar fint med salt. Det kan tyckas som en ovanlig kombination, men saltet ger chokladen ännu mer smak.

Bild:

Niklas Bernstone