Green tikka curry
Mari Bergman

Green tikka curry

30 minEnkelt
334,00 kr
4 portioner28,84 kr per portion
I den här vegetariska grytan blandas så mycket goda smaker, alltifrån chili och vitlök till lime och koriander. Tillsätt kokosmjölk för krämighet och servera med ris och salladskål. Så gott!

Tillbehör
0,5 stSalladskål
3 dlLångkornigt Ris
Gryta
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
2 stVanliga Tomater
2 stGul lök
1 mskHonung Flytande
410 gBlack Eye Bönor
0,5 tskChiliflakes
1 mskLantbuljong
0,5 stKoriander - färsk
380 gKrossade Tomater
0,5 mskOlivolja
0,75 tskSalt Fint
1 mskTomatpuré
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad gurkmeja
200 mlKokosmjölk
0,5 mskMat & Bak Smör
3 tskSpiskummin
0,5 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Green tikka curry: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja och smör i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.

2

Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, honung, buljong, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och strimla salladskålen och lägg upp i en skål.

5

Green tikka curry: Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Skölj och klyfta tomaterna och skär blomkålen i små buketter. Tillsätt till såsen och småkoka ca 10 minuter tills blomkålen känns mjuk. Sila av bönorna och skölj dem under kallt vatten, tillsätt till grytan. Skölj och grovhacka koriandern och strö över grytan vid servering.

Servera din green tikka curry med ris och strimlad salladskål.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 520 kcal, 14 g protein, 16 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell