Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzasallad | ||
2 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
300 g | Raw slaw | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
Recept 1: Varm rödbetssallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
4 st | Rödlök | |
65 g | Salladsmix | |
200 g | Övriga matgryn | |
380 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 st | Färsk timjan | |
0,5 tsk | Salt | |
1 kg | Rödbetor | |
400 g | Körsbärstomater | |
150 g | Citron, (1 st) | |
Fetaostkräm | ||
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
300 g | Fetaost | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Recept 2: Pizza bianco | ||
1 tsk | Honung | |
550 g | Pizzadeg | |
1 msk | Smör | |
150 g | Valnötter | |
0,25 st | Färsk timjan |
Recept 1: Varm rödbetssallad med fetaostkräm, 1 tim tillagning. Värm ugnen till 200 grader.
Rödbetssallad: Koka rödbetorna i ca 45 min eller tills de känns mjuka.
Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och finhacka vitlöken.
Lägg rödlök, vitlök och körsbärstomater i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Repa timjanblad och strö över. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
Sila av linserna och spola i kallt vatten.
Fetaostkräm: Mixa ihop fetaost, yoghurt, honung och olja i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg över 1½ dl fetaostkräm i en förvaringsburk och spara till recept 2.
Rödbetssallad: Sila av grynen.
Sila av rödbetsvattnet och dra bort skalet från rödbetorna med händerna eller med en vass liten kniv. Spara 300 gram kokta rödbetor till recept 2. Skär resterande rödbetor i klyftor.
Montering: Blanda samman salladsmix, gryn, linser, rödbetor, rödlök och tomater på ett stort fat. Tillsätt olja, rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ringla över fetaostkrämen. Klart att servera!
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 300 gram kokta rödbetor, hälften av den rostade rödlöken, 1½ dl fetaostkräm .
Recept 2: Pizza bianco med rödbetor och rostade valnötter, 15 min tillagning. Ta fram kokta rödbetor, rostad rödlök och fetaostkräm från recept 1.
Pizza: Kavla ut pizzadegen och lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred fetaostkrämen över pizzabotten.
Skiva de kokta rödbetorna. Fördela rödbetor och rödlök över pizzan och grädda i ugnen i ca 10 min.
Grovhacka valnötterna och rosta i en panna med smör och honung.
Pizzasallad: Blanda raw slaw med olja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut pizzan och strö över valnötterna. Dekorera pizzan med timjankvistar. Skär pizzan i bitar och servera med pizzasallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1 150g
1 Quinoa Tricolore 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla