Köttfärsbiffar med rostad potatis och äppeltzatziki
Mari Bergman

Köttfärsbiffar med rostad potatis och äppeltzatziki

40 minEnkelt
350,65 kr
4 portioner20,84 kr per portion
Laga härliga köttfärsbiffar som innehåller grovrivna morötter, detta gör biffarna extra saftiga och goda i smaken. Servera med rostad potatis och en fräsch äppeltzatziki!

Tillbehör
225 gGröna Ärtor Frysta
Potatis
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
700 gPotatis
Biffar
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 mskSenap
200 gMorötter
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskMat & Bak Smör
Äppeltzatziki
1 stÄpple Royal Gala
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskVitvinsvinäger
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.

3

Biffar: Skala och grovriv morötter på ett rivjärn. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Äppeltzatziki: Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda yoghurt med äpple, vinäger, honung och smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.

Näringsvärde: 558 kcal, 35g protein, 25g fett, 44g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell