Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
Biffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Senap | |
200 g | Morötter | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Smör | |
Äppeltzatziki | ||
1 st | Äpple Royal Gala | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
Biffar: Skala och grovriv morötter på ett rivjärn. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Äppeltzatziki: Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda yoghurt med äpple, vinäger, honung och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.
Näringsvärde: 558 kcal, 35g protein, 25g fett, 44g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel