Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Vatten | |
400 g | Tagliatelle | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
140 g | Ädelost | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Romansallat | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Olivolja |
Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj och skär gurkan i halvmånar. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft. Salta och peppra efter smak.
Pasta: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingen runt om på hög värme. Salta och peppra efter smak. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet. Smula i 100 gram ädelost och rör om. Tillsätt citronskal och saft när kycklingen är genomstekt. Häll av pastavattnet och blanda pastan med kycklingen. Strö över hackad persilja och smula över resten av ädelosten.
Servera kycklingpastan med grönsalladen.
Foto och Styling: Anna Winer
Näringsvärde: 772 kcal, 48 g protein, 40 g fett, 55 g kolhydrater.
Bild:
Anna Winer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt