Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Kycklingfond | |
100 g | Valnötter | |
1 st | Gul lök | |
140 g | Ädelost | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
700 g | Kycklingfile Fryst | |
Tillbehör | ||
3 dl | Vildris | |
Sallad | ||
1 st | Paprika | |
1 st | Granatäpple | |
0,5 st | Gurka |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olja och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfiléerna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhackade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och tillaga i ugnen 20-25 minuter.
Koka ris efter anvisning på paketet. Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan och paprikan i små tärningar.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda grönsakerna i en skål.
Servera kycklingen med ris och granatäppelsallad.
Bild:
Linnea Swärd
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste