Ugnsbakad kolja med chermoula och tomatsallad
Mari Bergman

Ugnsbakad kolja med chermoula och tomatsallad

30 minEnkelt
359,05 kr
4 portioner41,99 kr per portion
Lättlagat och tidsbesparande, den perfekta vardagsmiddagen! Laga kolja i ugn med chermoula, en nordafrikansk kryddblandning, som ger en härlig smak.

Tillbehör
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
1 krmSalt Fint
1 mskBalsamvinäger
2 dlQuinoa
3 stVanliga Tomater
1 mskOlivolja
Fisk
600 gKoljafile
0,5 tskSalt Fint
Chermoula
1 krmSpiskummin
2 mskOlivolja
100 gFetaost
1 stCitron
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskBasilika - fryst
1 krmChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPersilja - färsk
1 krmPaprikakrydda
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka 4 portioner quinoa enligt anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt.

4

Chermoula: Tvätta citronen och riv skalet av hela citronen i en bunke, tillsätt 1 msk pressad citronsaft. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås. Tillsätt creme fraiche och smula i fetaost. Rör samman och bred röran över fisken. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.

5

Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna och fördela på en tallrik. Skala och finhacka lök och strö över tomaterna. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

Servera fisken tillsammans med quinoa och tomatsallad!

Näringsvärde: 552 kcal, 41 g protein, 24 g fett, 42 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell