Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Piffig papaysallad | ||
2,5 dl | Quinoa | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 st | Lime | |
1 st | Mango Färsk | |
0,5 st | Plocksallat | |
0,5 st | Gurka | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
2 krm | Flingsalt | |
Fläskkarré | ||
600 g | Fläskkarré | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger |
Fläskkarrén: Rör ihop olja, honung, soja, balsamvinäger och pressad citron till en marinad i en stor bunke. Skär köttet i skivor om det är hel i bit. Lägg i köttskivorna och låt det marinera medan du förbereder salladen.
Piffig mangosallad: Koka grynet enligt anvisning på paketet.
Skölj och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skala och kärna ur mangon. Skär allt i små bitar.
Skölj och finhacka koriandern. Skölj och riv salladen i bitar.
Skölj och riv skalet av limefrukterna. Skär den ena limen i klyftor.
Blanda de färdigkokta grynet med mango, sallad, gurka, koriander och rivet limeskal. Pressa över limesaft från 1 lime och smaka av med salt. Blanda om ordentligt och lägg upp salladen på ett fat. Strö över nötterna och dekorera med limeklyftor.
Fläskkarrén: Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttet på relativt hög värme på båda sidor tills det har fått en fin stekyta och är genomstekt.
Servera fläskkarrén med den piffiga mangosalladen.
Näringsvärde: 535 KCAL 40 gram protein 29 gram fett 30 gram kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta