Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chicken tikka masala | ||
2 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Rapsolja | |
600 g | Spicy Tikka Masala Sauce | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris | |
Sallad | ||
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Tomater | |
Myntasås | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Mynta - färsk | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chicken tikka masala: Skär kycklingen i bitar och stek i olja runt om i ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt tikka masala såsen och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.
Myntasås: Blanda yoghurt med finhackad mynta, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Skölj salladsingredienserna. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Blanda i en skål.
Servera chicken tikka masala med nykokt ris, sallad och myntasås.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel