Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
2 st | Kvisttomater | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
100 g | Riven Ost | |
Tillbehör | ||
70 g | Salladsmix | |
3 dl | Gräddfil | |
Enchiladas | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Salt | |
320 g | Tortilla Wrap | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Strösocker | |
2 tsk | Torkad oregano |
Sätt ugnen på 200 grader.
Enchiladas: Skala och finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och vitlök lite gyllene. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills den är helt genomstekt. Krydda med spiskummin, paprikakrydda, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt vatten, vinäger och tomatpuré. Blanda om ordentligt och sänk värmen.
Topping: Blanda creme fraiche med honung och salt. Tillsätt hälften av röran till köttfärsen och spara resten till topping. Blanda ihop köttfärsröran och låt den bli varm.
Skölj och grovhacka tomaterna.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraicheröran över tortillarullarna i formen och strö över tomathacket samt riven ost. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.
Servera dina enchiladas med sallad och gräddfil.
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde
Näringsvärde: 808 kcal, 46 g protein, 43 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko