Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikanska enchiladas med gräddfil
Mari Bergman

Mexikanska enchiladas med gräddfil

50 minEnkelt
310,65 kr
4 portioner 39,41 kr per portion
En riktigt smarrig familjerätt som passar lika bra till fredagsmyset som en vardagskväll. (Tastelines Barnkasse v14 2017, Tastelines matkasse v14 2017 & Mathems familjekasse v4 2018)

Topping
1 tskHonung Flytande
2 stKvisttomater
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
100 gRiven Ost
Tillbehör
70 gSalladsmix
3 dlGräddfil
Enchiladas
1 dlVatten
500 gNötfärs
2 tskSpiskummin
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 tskPaprikakrydda
1 tskSalt
320 gTortilla Wrap
1 mskTomatpuré
1 stGul lök
2 tskVitvinsvinäger
1 tskStrösocker
2 tskTorkad oregano
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Enchiladas: Skala och finhacka gul lök och vitlök.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och vitlök lite gyllene. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills den är helt genomstekt. Krydda med spiskummin, paprikakrydda, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt vatten, vinäger och tomatpuré. Blanda om ordentligt och sänk värmen.

4

Topping: Blanda creme fraiche med honung och salt. Tillsätt hälften av röran till köttfärsen och spara resten till topping. Blanda ihop köttfärsröran och låt den bli varm.

5

Skölj och grovhacka tomaterna.

6

Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraicheröran över tortillarullarna i formen och strö över tomathacket samt riven ost. Gratinera i ugnen ca 20 min.

7

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.

Servera dina enchiladas med sallad och gräddfil.

Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde

Näringsvärde: 808 kcal, 46 g protein, 43 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell