Bananbröd
Sofia Eriksson

Bananbröd

1 t 30 minEnkelt
108,15 kr
1 portion46,60 kr per portion
Bananbröd är toppen att baka när man har mogna bananer hemma, eller bananer som till och med är övermogna. Lite nötter i bananbrödet bidrar med crunch och extra smak. Du kan byta ut valnötterna mot exempelvis pekan- eller macadamianötter.

100 gMat & Bak Smör
2 stÄgg
4 dlVetemjöl
0,5 tskSalt Fint
1 mskBakpulver
2,5 dlStrösocker
2,5 dlValnötter
5 stBanan
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

1

Blanda rumsvarmt smör och socker i en bunke.

2

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll i smörblandningen och blanda ihop.

3

Tillsätt mosad banan, ägg och nötter och blanda ihop till en smet.

4

Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om bananbrödet får för mycket färg kan du täcka över formen med aluminiumfolie.

5

Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt bananbrödet svalna med en handduk över.

Fotograf: Andrea Klintbjer

Bild:

Andrea Klintbjer