Gå vidare till huvudinnehåll
Yoghurtmarinerad kyckling med kryddigt tranbärsris
Mari Bergman

Yoghurtmarinerad kyckling med kryddigt tranbärsris

50 minMedel
430,65 kr
2 portioner 41,04 kr per portion
Festlig kyckling som här serveras med härliga tillbehör som kryddigt transbärsris och syrlig yoghurtsås. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kyckling
2 tskRapsolja
0,5 mskGaram Masala
0,5 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskFärsk ingefära
300 gFärsk kycklingfilé
Yoghurtsås
1 krmSalt
0,5 dlYoghurt för Matlagning
80 gCitron, (0,5 st)
1 krmSvartpeppar Malen
Kryddigt ris
0,5 krmCayennepeppar
1 dlBasmatiris
2 dlVatten
40 gTranbär
2 krmSalt
2 tskRapsolja
2 tskGrönsaksbuljong Eko
30 gMachesallat
0,25 tskSpiskummin
40 gCitron, (0,25 st)
0,25 tskTorkad gurkmeja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kyckling: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, garam masala och salt i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i ca 30 min.

3

Kryddigt ris: Blanda ris, gurkmeja, spiskummin och cayennepeppar i en skål. Fräs risblandningen på medelvärme i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och koka under lock i ca 15 min eller tills riset är klart.

4

Yoghurtsås: Blanda yoghurt med rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5

Kyckling: Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen i ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.

6

Kryddigt ris: Blanda det kokta riset med tranbär, citronsaft, salt och machésallad.

7

Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med det kryddiga riset och yoghurtsås vid sidan av.

Näringsvärde: 484 kcal, 41 g protein, 16 g fett, 42 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir