Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
2 tsk | Rapsolja | |
0,5 msk | Garam Masala | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Yoghurtsås | ||
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
80 g | Citron, (0,5 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kryddigt ris | ||
0,5 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Basmatiris | |
2 dl | Vatten | |
40 g | Tranbär | |
2 krm | Salt | |
2 tsk | Rapsolja | |
2 tsk | Grönsaksbuljong Eko | |
30 g | Machesallat | |
0,25 tsk | Spiskummin | |
40 g | Citron, (0,25 st) | |
0,25 tsk | Torkad gurkmeja |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, garam masala och salt i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i ca 30 min.
Kryddigt ris: Blanda ris, gurkmeja, spiskummin och cayennepeppar i en skål. Fräs risblandningen på medelvärme i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och koka under lock i ca 15 min eller tills riset är klart.
Yoghurtsås: Blanda yoghurt med rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Kyckling: Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen i ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Kryddigt ris: Blanda det kokta riset med tranbär, citronsaft, salt och machésallad.
Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med det kryddiga riset och yoghurtsås vid sidan av.
Näringsvärde: 484 kcal, 41 g protein, 16 g fett, 42 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Basmatiris EKO/Fairtrade 500g Garant Eko
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood