Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta alla norma
Frida Ojala

Pasta alla norma

40 minMedel
172,85 kr
4 portioner 30,78 kr per portion
Ett klassiskt italienskt pastarecept med aubergine. Tips! Använd helst Ricotta Salata och ersätt med pecorino om det inte finns att köpa i butik.

400 gHela Tomater Konserverade
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSalt
100 gPecorinoost
0,5 stBasilika - färsk
200 gKörsbärstomater
1 stAubergine
400 gRigatoni
0,5 tskChiliflakes
0,5 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skär auberginen i ca 1,5x1,5 cm stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Blanda om ordentligt och strö ut auberginen på plåten så att de inte ligger tätt inpå varandra.

3

Rosta auberginen i ugnen i ca 20 min tills den fått fin gyllene färg.

4

Skala och finhacka vitlök och dela körsbärstomaterna på mitten. Mosa samman San Marzano-tomaterna i en bunke med hjälp av sked/slev.

5

Hetta upp en stekpanna med olivolja till medelhög värme. Fräs vitlök och chiliflakes i ca 2 min utan att löken tar färg.

6

Tillsätt vitvinsvinäger, San Marzano-tomater och körsbärstomater i stekpannan och låt såsen puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

8

Tillsätt 1 dl pastavatten samt basilikablad i tomatsåsen och rör om.

9

Sila av pastavattnet och tillsätt pasta, rostad aubergine och riven pecorinoost i tomatsåsen. Rör om väl. Smaka av med salt och peppar.

10

Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med extra riven pecorinoost och basilikablad.

Bild:

Nurlan Emir