Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
100 g | Pecorinoost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
200 g | Körsbärstomater | |
1 st | Aubergine | |
400 g | Rigatoni | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär auberginen i ca 1,5x1,5 cm stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Blanda om ordentligt och strö ut auberginen på plåten så att de inte ligger tätt inpå varandra.
Rosta auberginen i ugnen i ca 20 min tills den fått fin gyllene färg.
Skala och finhacka vitlök och dela körsbärstomaterna på mitten. Mosa samman San Marzano-tomaterna i en bunke med hjälp av sked/slev.
Hetta upp en stekpanna med olivolja till medelhög värme. Fräs vitlök och chiliflakes i ca 2 min utan att löken tar färg.
Tillsätt vitvinsvinäger, San Marzano-tomater och körsbärstomater i stekpannan och låt såsen puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt 1 dl pastavatten samt basilikablad i tomatsåsen och rör om.
Sila av pastavattnet och tillsätt pasta, rostad aubergine och riven pecorinoost i tomatsåsen. Rör om väl. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med extra riven pecorinoost och basilikablad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko