Kyckling med krämiga rödbetor
Mari Bergman

Kyckling med krämiga rödbetor

30 minEnkelt
300,60 kr
4 portioner30,20 kr per portion
Det här receptet på kyckling som serveras med krämiga ugnsbakade rödbetor är fantastiskt gott och tar endast ca 25 min att tillaga. Smaklig måltid.

Kyckling
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
Krämiga rödbetor
1 tskOlivolja
1 dlYoghurt för Matlagning
1 tskTimjan - torkad
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
1 kgRödbetor - Förkokta
2 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
Sallad
250 gVitkål
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
0,5 stHuvudsallat
2 tskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Krämiga rödbetor: Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan. Ringla över olja och honung och klicka över yoghurt. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn filéerna på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills de är helt genomstekta.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj vitkålen och skär i tunna strimlor. Använd gärna en osthyvel. Skala och finstrimla löken. Blanda i en skål med olja, vinäger och en nypa salt.

5

Ta ut rödbetorna och riv citronskal över. Servera med stekt kyckling och sallad

Näringsvärde: 470 kcal. 38 g protein, 20 g fett, 31 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell