Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med krämiga rödbetor
Mari Bergman

Kyckling med krämiga rödbetor

30 minEnkelt
329,65 kr
4 portioner 39,01 kr per portion
Det här receptet på kyckling som serveras med krämiga ugnsbakade rödbetor är fantastiskt gott och tar endast ca 25 min att tillaga. Smaklig måltid.

Kyckling
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
1 mskOlivolja
Krämiga rödbetor
1 tskOlivolja
1 dlYoghurt för Matlagning
1 tskTimjan - torkad
0,5 stCitron
1 krmSalt
1 kgRödbetor - Förkokta
2 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
Sallad
250 gVitkål
1 mskOlivolja
1 krmSalt
0,5 stGul lök
0,5 stHuvudsallat
2 tskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Krämiga rödbetor: Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan. Ringla över olja och honung och klicka över yoghurt. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn filéerna på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills de är helt genomstekta.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj vitkålen och skär i tunna strimlor. Använd gärna en osthyvel. Skala och finstrimla löken. Blanda i en skål med olja, vinäger och en nypa salt.

5

Ta ut rödbetorna och riv citronskal över. Servera med stekt kyckling och sallad

Näringsvärde: 470 kcal. 38 g protein, 20 g fett, 31 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell