Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Skördesallad | ||
1 st | Citron | |
0,75 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Broccoli | |
100 g | Morötter | |
200 g | Gulbetor | |
1 st | Svenska Äpplen | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Salladsmix | |
200 g | Polkabetor | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
Falafelbollar | ||
1 st | Falafelmix | |
1 msk | Olivolja | |
Fetaostdipp | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,25 st | Persilja - färsk |
Falafellbollar: Blanda falafellmixen med varmt vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt stå i 20 min och rulla sedan bollar av smeten. Stek falafellbollarna runt om i olja i ca 5 min.
Fetaostdipp: Mixa fetaost, yoghurt, honung, persilja, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.
Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.
Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor och gulbetor och hyvla långa remsor av morötterna.
Dela sugarsnapsen på längden och skiva äpplet. Finhacka persiljan.
Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, äpple, morotsstrimlor och falafelbollar.
Värm brödet i ugnen.
Servera skördesalladen och falafelbollarna med fetaostdipp och varmt bröd.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Falafelmix Glutenfri EKO 200g Ewalie
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana