Ärtpestopasta
Mari Bergman

Ärtpestopasta

20 minEnkelt
136,80 kr
4 portioner20,37 kr per portion
Snabbt, lättlagat, billigt och gott! Testa att göra en god pesto på gröna ärtor och blanda med spaghetti. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,41

Från ditt skafferi
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
0,5 dlRapsolja
1 tskSalt Fint
Köp hem
1 stPersilja - färsk
2 stLime
100 gRiven Västerbottensost
450 gGröna Ärtor Frysta
400 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tina ärtorna.

2

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

3

Mixa samman tinade ärtor, persilja, rivet limeskal, limesaft, riven ost, olja, 1 tsk salt, svartpeppar och chiliflakes till en pesto.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över lite extra riven parmesanost och svartpeppar. Ät och njut!