Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
Pasta | ||
350 g | Rigatoni | |
85 g | Grönkål | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
150 g | Citron, (1 st) | |
200 g | Edamamebönor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Tina laxfilén.
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Lax: Salta och peppra varje laxfilé efter smak.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönkålen när det återstår ca 2 min av koktiden.
Blanda creme fraiche med citronskal, citronsaft, finhackad gräslök och honung i en skål.
Sila av pastan och grönkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och sojabönorna och låt alltsammans koka ihop i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med den stekta laxen.
Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel