Stekta fläskkotletter med asiatisk kålsallad
Mari Bergman

Stekta fläskkotletter med asiatisk kålsallad

20 minEnkelt
523,49 kr
4 portioner52,01 kr per portion
En asiatisk kålsallad fullspäckad med vitaminer och antioxidanter är perfekt så här års när immunförsvaret behöver boostas lite extra. Till salladen får du steka fläskkotletter och koka ris. Enkelt och lättlagat som vi alla gillar i vardagen. Tips, det går även bra att servera dressingen vid sidan om. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v37 2017)</a> (Mathems inspirationskasse 2-personer v37 2017) <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v33 2018)</a>

Tillbehör
2 dlRis
Fläskkotletter
1 mskOlivolja
700 gFläskkotlett
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Kålsallad
150 gSugarsnaps
0,5 stPersilja - färsk
30 gMandlar
300 gRödkål Färsk
200 gVanliga morötter
Dressing
1 mskSesamolja
1 mskFisksås - Asiatisk
2 krmChiliflakes
1 mskFärsk ingefära
1 mskRapsolja
2 mskJapansk soja
1 stLime
1 mskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.

3

Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.

4

Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan.

5

Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt. Lägg upp på ett fat och strö över hackade mandlar.

Servera fläskkotletterna med ris och asiatisk kålsallad.

Näringsvärde: 582 kcal. 47 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell