Gratinerad hummer
Mari Bergman

Gratinerad hummer

30 minEnkelt
682,80 kr
4 portioner120,63 kr per portion
Lyxig förrätt med hummer passar perfekt som en del av en trevlig och god nyårsmeny. Här har vi gratinerat hummern med en blandning av persilja, citron och parmesanost.

1 stPersilja - färsk
25 gMat & Bak Smör
1 kgHummer
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron - Eko
20 gMachesallat
50 gParmesanost
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.

3

Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.

4

Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.

5

Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.

Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med machésallad och citronklyftor.

Bild:

Nurlan Emir