Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glace | ||
3 msk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Japansk soja | |
Kyckling | ||
3 krm | Svartpeppar Hel | |
2 tsk | Chilipulver Chipotle | |
1 msk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 tsk | Råsocker Strö | |
1 msk | Paprikakrydda | |
1,2 kg | Kyckling Hel | |
1,5 tsk | Salt | |
Potatis | ||
800 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
Topping | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
30 g | Salladslök | |
1 st | Koriander - färsk |
Värm ugnen till 200 grader. Kyckling: Lägg kycklingen på en plåt och gnid in olivoljan runt om.
Blanda samman paprikapulver, chipotle-chilipulver, spiskummin, salt, svartpeppar och råsocker. Rubba kycklingen runt om med kryddblandningen.
Tvätta av ölburken och öppna hela ovansidan med en konservöppnare. Häll ut ca 1 dl och placera ölburken på plåten. Trä kycklingen på ölburken och sätt in plåten i ugnen i ca 50 min.
Skölj potatisen och skiva den tunt. Blanda i en skål med olja och salt.
Fördela potatisen runt om kycklingen på plåten när det återstår 20-25 min av kycklingens ugnstid.
Glace: Skala och riv vitlök och blanda med honung och soja.
Ta ut kyckling och potatis och pensla kycklingen med glazen runt om. Sätt in i ugnen ytterligare i 10 min.
Topping: Skiva salladslöken och chilin tunt. Grovhacka koriandern.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 min.
Tranchera kycklingen och lägg upp på ett fat. Strö över salladslök, chili och koriander. Servera tillsammans med potatisen som fått god smak av alla kryddor.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt