Gå vidare till huvudinnehåll
Beer can chicken
Mari Bergman

Beer can chicken

1 t 30 minMedel
360,65 kr
4 portioner 56,92 kr per portion
Bästa sättet att få ut så mycket mat och smak som möjligt av kycklingen är att tillaga den hel. Testa att ugnsbaka på ölburk så får du ett saftigt och mört kött med krispigt skinn. Välj gärna en Krav-märkt kyckling.

Glace
3 mskHonung Flytande
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
Kyckling
3 krmSvartpeppar Hel
2 tskChilipulver Chipotle
1 mskSpiskummin
1 mskOlivolja
33 clAlkoholfri öl
1 tskRåsocker Strö
1 mskPaprikakrydda
1,2 kgKyckling Hel
1,5 tskSalt
Potatis
800 gPotatis Fast
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
Topping
1 stChilipeppar Röd
30 gSalladslök
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Kyckling: Lägg kycklingen på en plåt och gnid in olivoljan runt om.

2

Blanda samman paprikapulver, chipotle-chilipulver, spiskummin, salt, svartpeppar och råsocker. Rubba kycklingen runt om med kryddblandningen.

3

Tvätta av ölburken och öppna hela ovansidan med en konservöppnare. Häll ut ca 1 dl och placera ölburken på plåten. Trä kycklingen på ölburken och sätt in plåten i ugnen i ca 50 min.

4

Skölj potatisen och skiva den tunt. Blanda i en skål med olja och salt.

5

Fördela potatisen runt om kycklingen på plåten när det återstår 20-25 min av kycklingens ugnstid.

6

Glace: Skala och riv vitlök och blanda med honung och soja.

7

Ta ut kyckling och potatis och pensla kycklingen med glazen runt om. Sätt in i ugnen ytterligare i 10 min.

8

Topping: Skiva salladslöken och chilin tunt. Grovhacka koriandern.

9

Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 min.

10

Tranchera kycklingen och lägg upp på ett fat. Strö över salladslök, chili och koriander. Servera tillsammans med potatisen som fått god smak av alla kryddor.

Bild:

Fabian Björnstjerna