Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödbetor | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
1 kg | Rödbetor Färsk | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Kyckling | ||
700 g | Kycklingfile Fryst | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja |
Rödbetor: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Kyckling: Dela kycklingfiléerna och krydda med salt, peppar och timjan. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och har fått fin gyllenbrun färg.
Rödbetor: Ta ut rödbetorna efter 30 min och klicka över yoghurt och smula över getost. Gratinera i ugnen ytterligare 5 min till yoghurten har smält och getosten är fint gyllene.
Lägg upp de gratinerade rödbetorna på ett fat och strö över finhackad persilja. Servera tillsammans med timjanstekt kyckling.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 600 kcal, 49 g protein, 31 g fett, 28 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla