Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
4 msk | Rårörda Lingon | |
50 g | Smör | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 krm | Flingsalt | |
Biffar | ||
4 st | Ägg | |
2 msk | Smör | |
400 g | Kalvfärs | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
3 krm | Vitpeppar | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Ströbröd |
Tillbehör: Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten.
Biffar: Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedare (med kniven monterad). Lägg i äggulor och kryddor. Sätt på locket och mixa färsen en stund. Tillsätt grädden försiktigt, i en fin stråle medan mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för länge i mixern. Risken är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs delar sig.
Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.
Stek biffarna i lite smör och olja på medelvärme. Eventuellt kan de behöva efterstekas i ugn på 150 grader en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp sugarsnapsen i en skål. Strö över lite flingsalt.
Smält smöret i samma kastrull som sugarsnapsen.
Servera pannbiffarna med skirat smör, kokt potatis, rårörda lingon och sockerärtor.
Näringsvärde: Kcal: 700 Fett: 37 g Protein: 37 g Kolhydrater: 50 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Rårörda Lingon 660g Björnekulla
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt