Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
230 g | Tofu Smaksatt | |
1 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
10 g | Basilika - färsk | |
85 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 dl | Havrefraiche | |
1 st | Citron | |
400 g | Fusilli | |
3 msk | Pesto Grön | |
100 g | Färsk bladspenat | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Kapris |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Pastasåsen: Låt kronärtskockor inlagda i olja (cirka 10-15 stycken) rinna av något i en sil. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Dela kronärtskockorna mitt itu och stek dem sedan gyllene i en stekpanna på medelhög värme.
Sänk värmen till medel och addera löken och kapris till kronärtskockorna tillsammans med lite mer olja från burken med kronärtskockorna om det behövs. Låt steka några minuter till.
Ta ut tofun ur sitt paket och tärna upp i mindre tärningar.
Addera fraiche, pesto, salt och peppar till kronärtskockorna. Låt koka ihop i 2-3 minuter.
Koka pastan al dente i saltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
Vänd ner babyspenat i fraicheröran, färsk basilika och den tärnade tofun och låt allt bli varmt. Smaka av med en skvätt citronjuice.
Addera den kokta pastan till stekpannan med såsen tillsammans med en skvätt pastavatten (det vatten som pastan kokat i, cirka 1 dl). Rör runt och servera med färsk basilika.
För att klara kraven i One Planet Plate:
Välj ekologiskt certifierad schalottenlök, vitlök, citron, pasta och rapsolja.
Bild:
Julia Thielen
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1