Gå vidare till huvudinnehåll
Kronärtskockspasta med örtmarinerad tofu
Julia Thielen

Kronärtskockspasta med örtmarinerad tofu

20 minEnkelt
265,10 kr
4 portioner32,76 kr per portion
Fräsch och lite somrig pastarätt med smaker från örtmarinerad tofu och kronärtskocka. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,4 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierad pasta, pesto och rapsolja.

230 gTofu Smaksatt
1 stSchalottenlök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
10 gBasilika - färsk
85 gMarinerad Kronärtskocka
1 tskSalt Fint
2 dlHavrefraiche
1 stCitron
400 gFusilli
3 mskPesto Grön
100 gFärsk bladspenat
1 mskRapsolja
2 mskKapris
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Pastasåsen: Låt kronärtskockor inlagda i olja (cirka 10-15 stycken) rinna av något i en sil. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3

Dela kronärtskockorna mitt itu och stek dem sedan gyllene i en stekpanna på medelhög värme.

4

Sänk värmen till medel och addera löken och kapris till kronärtskockorna tillsammans med lite mer olja från burken med kronärtskockorna om det behövs. Låt steka några minuter till.

5

Ta ut tofun ur sitt paket och tärna upp i mindre tärningar.

6

Addera fraiche, pesto, salt och peppar till kronärtskockorna. Låt koka ihop i 2-3 minuter.

7

Koka pastan al dente i saltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.

8

Vänd ner babyspenat i fraicheröran, färsk basilika och den tärnade tofun och låt allt bli varmt. Smaka av med en skvätt citronjuice.

9

Addera den kokta pastan till stekpannan med såsen tillsammans med en skvätt pastavatten (det vatten som pastan kokat i, cirka 1 dl). Rör runt och servera med färsk basilika.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierad schalottenlök, vitlök, citron, pasta och rapsolja.

Bild:

Julia Thielen