Vårt erbjudande

Vårt erbjudande

Vi på Mathem erbjuder en smidig e-handelstjänst för bland annat dagligvaror, köksprodukter, heminredning och apoteksvaror. Kundens beställningar levereras alltid från Mathems egna lager, hela vägen hem till dörren, och lämnas över av våra egna chaufförer.

Vår tjänst

Mathems webbsida och app ligger till grund för hela vår verksamhet. Det är alltid här våra kunder inleder sin upplevelse av Mathems tjänst. Så här går det till:


- Kunden besöker butiken via webbsida eller app och skapar en profil med sina leveransuppgifter.


- Kunden väljer mellan ett antal föreslagna leveranstider utifrån postnummerområdet dit beställningen ska levereras. Kunden placerar önskade varor i varukorgen. Därefter väljer kunden betalsätt (kontokort eller faktura).


- Kundens beställning planeras, plockas och levereras. Alla leveranser fördelas mellan våra bilar och alla varor plockas i turordning beroende på när leveransen ska ske.


- När ordern är plockas registreras eventuellt utbytta varor. Kunden får ett mail med kvitto och slutbetalning görs.

- Alla varor förvaras i våra kyl- och frysutrymmen fram till dess att de lastas in i en av våra kyl- och frysutrustade bilar.


- Chauffören som kör bilen levererar ordern till kunden.

- Reklamationer kan göras direkt i appen eller på webbsidan, alternativt genom att kontakta kundtjänst via webbsidan, telefon eller chattbot.

Vårt sortiment

På Mathem erbjuder vi ett brett sortiment som sträcker sig från närproducerade livsmedel till ett specialsortiment inom hushållsprodukter och apoteksprodukter. Sortimentet baseras på kundefterfrågan och trender, och utökas kontinuerligt i nära samarbete med våra hundratals leverantörer i syfte att bibehålla vår höga kundnöjdhet.


Vi värnar om närodlade produkter och lokalanpassar vårt sortiment för att spegla de regionala kundbehoven. Vi anpassar sortimentet utifrån årets säsonger för att erbjuda ett så relevant och aktuellt sortiment som möjligt.


Vi främjar en hög andel miljömärkta och rättvisemärkta varor. Visste du till exempel att nära var fjärde artikel av vår försäljning av livsmedel är ekologisk? Det är en fantastisk siffra, som kan jämföras med traditionella butiker som generellt har en andel under 10 procent.


Vi har idag samarbeten med bland annat Gateau och Panduro.