panta hemma header image

Panta smart och smidigt

Vi erbjuder Pantahemma i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du köper pantsäckar hos oss, fyller dem med burkar och PET-förpackningar och ger dem sedan till chauffören. Pantpengen sätts in på ditt Mathem-konto. Det är även möjligt att skänka summan till Bris, meddela chauffören i samband med upphämtning/leverans om du vill skänka pantpengen.

Gör så här

Samla tomma PET-flaskor och aluminiumburkar i Pantahemma-säcken: När säcken är fylld upp till markeringen, förslut den med dragskon och knyt sedan en dubbelknut så att den inte läcker.


Du beställer nya säckar hos oss, fem säckar för 49 kronor, då ingår förstås även att panten hanteras av oss. En säck rymmer ungefär 50 stycken förpackningar när den är fylld upp till markeringen.

Beställ Pantahemma-säcken

Att panta är miljösmart

Flaskorna och burkarna som samlas in genom pantsystemet ingår i ett effektivt, hållbart och miljövänligt återvinningssystem. Genom att panta är du med och bidrar till minskat koldioxidutsläpp, ökad energibesparing och att värdefullt material återvinns. Dina burkar och flaskor blir till nya förpackningar. Igen och igen och igen.

Vad kan pantas?

Pantahemma-säcken är enbart för PET-flaskor och aluminiumburkar. Vi tar inte emot glas eller annan återvinning i säcken.Håll utkik efter pantmärket på förpackningen! Dessa förpackningar går bra att lämna i säcken. Se till att burkar och flaskor är tomma och hela så att streckkoden är läsbar och du får tillbaka panten.

Saknar du svar på dina funderingar?

Har du frågor om Pantahemma kontakta Mathems kundtjänst.