Recept | Efterrätt och Godis | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Vegansk key lime pie

Foto: Kerstin Eriksson Vegansk key lime pie

Vegansk variant av den populära Key lime-pajen! En riktigt skrytgod efterrätt som är väl värd sin tid att vänta på.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält kokosoljan i en kastrull.
Mixa digestivekexen i en matberedare, tillsätt mandelmjöl, salt och agavesirap. Låt blandas ihop i mixern. Häll över kokosoljan och knåda ihop till en deg.

Smörj en pajform med lite smält kokosolja. Tryck ut pajdegen i ett jämnt lager i formen. Grädda 15-20 minuter tills pajskalet fått fin färg, håll koll så att det inte bränns. Låt svalna lite.

Fyllning:
Hetta upp kokosmjölken i en kastrull på spisen. Kläm juicen ur limen och vispa ihop limejuice + majsstärkelse.
Häll över limejuice, agavesirap och vaniljsocker i kastrullen med kokosmjölk och låt koka upp tills det tjocknar.

Häll fyllningen över pajskalet och ställ in i kylen i minst tre timmar så att fyllningen får "stanna".

Dekorera gärna med tunna limeskivor, färska fikon, jordgubbar eller uppvispad kokosgrädde strax innan servering.

Recept: Malin Juhanisdotter
Foto: Kerstin Eriksson

Varor du kanske har hemma?

Ca 19,47 kr/port Summa 194,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst