Vegansk key lime pie
Malin Andersson

Vegansk key lime pie

3 tEnkelt
280,75 kr
10 portioner9,46 kr per portion
Vegansk variant av den populära Key lime-pajen! En riktigt skrytgod efterrätt som är väl värd sin tid att vänta på. Perfekt till midsommar eller som en del av nyårsmenyn.

Fyllning
3 mskMajsstärkelse
1,5 dlSirap Agave
1 tskVaniljsocker
400 gKokosmjölk
2 stLime
Botten
1 krmSalt Fint
3 dlDigestive original
3 mskSirap Agave
1,5 dlKokosolja
75 gMandelmjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Hetta upp kokosmjölken i en kastrull på spisen.

3

Smält kokosoljan i en kastrull.

4

Kläm juicen ur limen och vispa ihop limejuice + majsstärkelse.

5

Mixa digestivekexen i en matberedare, tillsätt mandelmjöl, salt och agavesirap. Låt blandas ihop i mixern. Häll över kokosoljan och knåda ihop till en deg.

6

Häll över limejuice, agavesirap och vaniljsocker i kastrullen med kokosmjölk och låt koka upp tills det tjocknar.

7

Smörj en pajform med lite smält kokosolja. Tryck ut pajdegen i ett jämnt lager i formen. Grädda 15-20 minuter tills pajskalet fått fin färg, håll koll så att det inte bränns. Låt svalna lite.

Fyllning:

8

Häll fyllningen över pajskalet och ställ in i kylen i minst tre timmar så att fyllningen får "stanna".

Dekorera gärna med tunna limeskivor, färska fikon, jordgubbar eller uppvispad kokosgrädde strax innan servering.

Bild:

Kerstin Eriksson