Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg

20 minEnkelt
93,80 kr
4 portioner6,40 kr per portion
Familjekassen v1

450 gSpenat Hackad Fryst
1,5 stHönsbuljong
4 stÄgg
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
2 dlVispgrädde
6 dlVatten
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Koka äggen hårdkokta, ca 9 min.

2

Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hacka även den halvtinade spenaten fint (om inte redan hackad).

4

Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, vitlök och spenat tillsammans.

5

Häll över vattnet och smula över buljongtärningarna och tillsätt grädde.

6

Koka upp och låt småkoka i några minuter, mixa därefter soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med ägghalvor i, och gärna ett gott bröd vid sidan om.